Laatste nieuws

170 meter truss en een paar kilometer kabel om de klus te klaren

De decorstukken, de kleding en het programmaboekje zijn klaar. De tientallen vrijwilligers staan in de startblokken, de grime kwasten liggen klaar, de koorleden zijn goed bij stem, de spelers kennen hun tekst en de gitaren zijn gepoetst.
Kortom: de toneelvereniging bestaat 150 jaar – is klaar voor de vijf open lucht uitvoeringen van Het Varkensparadijs.
De voorstellingen vinden plaats van woensdag 19 tot en met zondag 23 september bij de molen in Gieten. Vijf keer hangt het bordje ‘uitverkocht’ bij de ingang van het terrein. Alle 1400 toegangskaarten zijn inmiddels aan de man gebracht.
Ook voor Herman Tappel en Eddy Wierda breken spannende dagen aan. Zij nemen namelijk het geluid en de belichting voor hun rekening. De twee inwoners van Gieten werken al sinds jaar en dag samen en zijn door de wol geverfd.
29 scènes tot in detail uitgewerkt
“Maar dit wordt een flinke logistieke operatie, een pittige klus”, benadrukken Herman en Eddy. “Misschien wel de grootste uitdaging voor ons tot dusverre. Om te beginnen zijn alle 29 scènes die gespeeld worden ‘op papier gezet’ en tot in detail uitgewerkt. Inclusief de filmbeelden op het projectiescherm, de muzikale bijdrage van het koor en van de band en de inzet van zestien headsets. En daarnaast moeten we ook zorgen voor de verlichting van bijvoorbeeld de cateringtent, de muntverkoop, de toegangsweg en het pad naar de toiletten. Er staat dan ook een joekel van een aggregaat om voldoende stroom te kunnen leveren.”
Lees het volledige artikel op

Did you like this? Share it!

0 comments on “170 meter truss en een paar kilometer kabel om de klus te klaren

Comments are closed.