Laatste nieuws

Prachtige fotoserie van Dick Scholing

Dick Scholing uit Gieten heeft een werkelijk prachtige fotoreportage gemaakt van de voorstelling Het Varkensparadijs op zondag 23 september.

De bijna 400 foto’s zijn te bekijken via de Facebook pagina van Theatergroep Helmers.

Veel kijkplezier

Varkensschilderij bij opbod verkocht voor het goede doel

GIETEN Manja Mulder heeft een prachtig schilderij van Hilde van Leiden uit Kostvlies in de wacht gesleept. Het kunstwerk is speciaal gemaakt voor de jubileumvoorstelling Het Varkensparadijs van Theatergroep Helmers, dat eind september vijf keer in de open lucht voor het voetlicht is gebracht.Theatergroep Helmers bestaat 150 jaar. De 1400 bezoekers van de vijf voorstellingen konden in de pauze een zogeheten biedbriefje deponeren in een spaarvarken. Naast het bod moest een goed doel worden vermeld.

Een flink aantal bezoekers heeft interesse getoond voor het schilderij van 90 bij 120 centimeter. Uiteindelijk is het schilderij bij Manja Mulder thuis bezorgd. De inwoonster van Gieten had een bod uitgebracht van 250 euro. Het geld is overgemaakt op de rekening van het dierenasiel in Beilen.

Harry van Leiden overhandigt het schilderij aan Manja Mulder. Foto: Paul Abrahams

170 meter truss en een paar kilometer kabel om de klus te klaren

De decorstukken, de kleding en het programmaboekje zijn klaar. De tientallen vrijwilligers staan in de startblokken, de grime kwasten liggen klaar, de koorleden zijn goed bij stem, de spelers kennen hun tekst en de gitaren zijn gepoetst.
Kortom: de toneelvereniging bestaat 150 jaar – is klaar voor de vijf open lucht uitvoeringen van Het Varkensparadijs.
De voorstellingen vinden plaats van woensdag 19 tot en met zondag 23 september bij de molen in Gieten. Vijf keer hangt het bordje ‘uitverkocht’ bij de ingang van het terrein. Alle 1400 toegangskaarten zijn inmiddels aan de man gebracht.
Ook voor Herman Tappel en Eddy Wierda breken spannende dagen aan. Zij nemen namelijk het geluid en de belichting voor hun rekening. De twee inwoners van Gieten werken al sinds jaar en dag samen en zijn door de wol geverfd.
29 scènes tot in detail uitgewerkt
“Maar dit wordt een flinke logistieke operatie, een pittige klus”, benadrukken Herman en Eddy. “Misschien wel de grootste uitdaging voor ons tot dusverre. Om te beginnen zijn alle 29 scènes die gespeeld worden ‘op papier gezet’ en tot in detail uitgewerkt. Inclusief de filmbeelden op het projectiescherm, de muzikale bijdrage van het koor en van de band en de inzet van zestien headsets. En daarnaast moeten we ook zorgen voor de verlichting van bijvoorbeeld de cateringtent, de muntverkoop, de toegangsweg en het pad naar de toiletten. Er staat dan ook een joekel van een aggregaat om voldoende stroom te kunnen leveren.”
Lees het volledige artikel op

RTV Drenthe maakt opname repetitie Het Varkensparadijs

Verslaggever Jeroen Willems van RTV Drenthe heeft opnames gemaakt van de repetitie van Theatergroep Helmers in het pand van Tinten in Gieten.
Helmers bestaat 150 jaar en brengt van woensdag 19 tot en met zondag 23 september vijf keer de voorstelling Het Varkensparadijs voor het voetlicht. Alle vijf uitvoeringen zijn uitverkocht, er zijn bijna 1400 kaartje verkocht.
De foto van Jeroen Willems is gemaakt door perschef Paul Abrahams van Theatergroep Helmers.